dinsdag 8 november 2011

Reizen met een baby - deel 1

1. Neem een gemakkelijke baby zoals die vans ons. Een baby die zich houdt aan de basis: lachen, slapen, rondkijken, eten, brabbelen en af en toe een vuile broek. In die volgorde en frequentie.
2. Vliegtuigen hebben geen microgolf. Geen idee hoe ze dan die maaltijden opwarmen (gaan die warm in het vliegtuig?). Kokend water dat je dan aanlengt met fleswater kan dus wel om een flesje te maken. Fruitpap is koud en potje patajes onderdompelen in heet water kan ook. Back to basics. 
3. Andere passagiers zoekeb vluchtroutes wanneer ze zien dat ze voor/achter/naast een baby zitten. Wanneer de baby de hele tijd stilletjes is geweest, zeggen ze hoe cute ze is. Geef toe, u bent ook zo. Trekt het u niet aan.
4. Neem een baby die nog niet doorslaapt. Zo'n gehakkeld bio-ritme past zich (althans in de heenweg) eenvoudig aan in een andere tijdszone.
5. Boardingtime bij Ryanair is iets anders dan bij een grote luchtvaartmaatschappij. We waren a little late. Met een baby kan je beter te vroeg komen.
6. Kinderwagen gaat vlak voor je het vliegtuig zelf instapt in het laadruim.  Neem je tijd na de landing om uit te stappen en hij staat al klaar.
6. Ga op reis als de baby nog net past in de draagmand (draagmand het woord, al eens proberen te dragen?). Slapen kan dan overal. 
7. Ga op reis zonder draagmand-kinderwagen. Het is veel te log en zwaar en onhandig.
8. Kijk bij elke hindernis (rij aan ticketbalie, paspoortcontrole,...) even in het rond, iets langer dan nodig is. Een medewerker zal je roepen en je mag voorsteken zonder dat je ernaar hebt moeten vragen. Trek je de blikken van ouders met zeurende kinderen zonder kinderwagen niet aan.
9. Kinderwagen moet telkens door de security check. Uitladen, in 2 delen,... Stop er dus geen mes in of zo moest u dat van plan zijn. Vermijd ook bestemmingen zoals NY waar er bij elke attractie security checks zijn.
10. Een kinderwagen is de beste rugzak die je niet moet dragen. Alles past erin: babyspullen, jassen, sjaals, water, paraplu, dekentje voor picknicks (zie punt 11) boodschappen, reisgids,.. Een enorme meerwaarde. Tot je aan security komt. Zie punt 9.
11. Vliegtuigdekentjes zijn perfecte babydekens en picknickdekens. Er staat nergens dat je dat niet mag meenemen, toch?
12. Een draagdoek is geweldig gerief, ook met een kind van zeven en een halve kilo. Kind slaapt en iedereen is vertederd. U krijgt vele blikken en opmerkingen, maar van een betere soort dan als u een krijsend kind in uw armen zou houden.

1 opmerking:

  1. Dat reizen met kleuters lijkt op reizen met een baby! Vooral het punt waarbij iedereen heel hard zucht als je met je ieniemieni kleutertjes een plekje zoekt in het vliegtuig en je buren oogrollend argwanend de andere kant op kijken. Maar wel complimentjes geven als de dochters de reis beter doorstaan dan zijzelf "allé ze hebben zich dan toch heel erg goed gedragen hè - goed opgevoed die kindertjes van u mevrouw" - Tja, ik noem dat een 'chancke'. Veel plezier verder!
    Trouwens, de terugreis is nog essentieler want idereen MOET dan slapen - ooh, die blikken van medereizigers ...

    BeantwoordenVerwijderen