maandag 14 november 2011

NY dag 4

Ge zijt met een bioloog getrouwd of niet, en ik ben dat, dus wij naar goede citytrip-gewoonte naar het museum van National History. Amai m'n botten. Dat is de schoonste (volledigste!) natuur op z'n schoonst gepresenteerd. Opgezette dieren in een prachtige setting, zoals ge nooit zult zien in de zoo of in 't echt. Zelfs een oersaai thema als classificatie ziet er hier bijzonder mooi uit. En zoveel informatie! Zo toegankelijk, uitnodigend. Zoveel, zoveel, zoveel. Gelukkig hebben we een stevig bagel-ontbijt achter de kiezen dat we er wel efkes tegen kunnen. De bigbang-presentatie is indrukwekkend. Een aanrader, zelf voor wie denkt dat hij daar nu werkelijk niks aan heeft. Het museum ligt aan Central Park dus we maakten meteen een mooie wandeling, al was er een groot stuk afgesloten door de storm van eind oktober. Maar nog altijd prachtige herfstzon.



Lonely Planet raadt ons Burger Joint aan en dat is dus hamburgers en niks meer. Een wreed coole plek, verstopt in een poepsjiek hotel.
We doen nog iets leuks voor Oona, namelijk haar favorieten bezigheid van het moment, naar lichtjes kijken. Op Times Square dus. Ze wordt helemaal gek en weet niet waar eerst te kijken en daarom alleen al is het echt fun. We passeren nog efkes langs Madame Tussaud's (daar zouden we nooit in de dertig dollars voor betalen, maar het zit mee in onze pas, en we zijn er toch, dus...) en daar zijn we op recordtempo weer buiten omdat zo'n wax-versie van Justin Bieber ons eigenlijk niet veel zegt. Het is goed geweest voor vandaag, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten