maandag 14 november 2011

NY dag 6

Ontbijt all the american way: doughnuts! Weer een tip vn onze gastheer. Maar dit waren geen vieze frituurdeegrollen, maar heerlijke gebakjes. De crème brulée dougnut was, om het met onze gastheer zijn woorden te zeggen 'worth every little penny'.
En dan hop, naar Little Italy, waar we een toffe soundwalk maakten. Een chocomelkske op het terras van een bakkerij die er geweldig goed uitzag, maar we waren nog voldaan van ons ontbijt.
En dan Chinatown. Mannekes, dat is dus niet gewoon een straat of een block, dat zijn heelder straten, lanen, galerijen, winkels, schoonheidssalons, vismarkten, beenhouwers, vol vol vol Chinezen en rare geuren en veel lawaai (onder treinsporen) en veel vuil. Indrukwekkend in al z'n lelijkheid, zeer blij dat ik dat wel eens gezien heb. Ook hier een toffe soundwalk gedaan. En dan hop met de beentjes (vooral de voetjes!) naar het Lincolncenter, een complex van podiumzalen met o.a. The Metropolitan Opera. Een rondleiding door een gepensioneerd acteur, zeer sympathieke opa, vertelde alles wat je  nu eigenlijk wou weten en wij kunnen nu zeggen dat we hebben gezongen in The Met. Uitgehongerd trekken we naar Grimaldi's pizza, niks gezelligs of rustig maar zeer lekkere pizza. Oona in een diepe slaap dus wij gaan nog voor een avondwandeling/soundwalk in DUMBO, de wijk in Brooklyn onder de bruggen. Artistiek gedoe daar, wel tof, we ontdekten een pracht van een boekenwinkel, de HQ Bookstore t(dacht ik, maar ik vind het niet terug). Zeer mooi. En dan kijken naar de pracht van Manhattan en zijn lichtjes vanuit Brooklyn Park (merci Stof voor den tip), perfect als zouden die treinen niet boven je hoofd (en een klein babyhoofd) razen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten