maandag 14 november 2011

NY dag 3

De ideale zondag begint met bijzonder lekker ontbijt, dus wij terug naar Chelsea Market. Een milkshake van Ronny Brook en een muffin, scone en broodje van Amy's Bakery. OMG! Dat past hier nu wel efkes. Dit alles in een vroeg ochtendzonnetje (carpe diem zei Oona deze ochtend) op de High Line. Dat is dus een soort park op een oude spoorlijn die tussen de verschillende vleesverwerkingsbedrijven liep in het Meatpacking District. Een tiental meter boven de grond, een strook van een dikke kilometer, maar prachtig aangelegd.

 Een luxe versie van Park Spoor Noord in uitbundige herftstkleuren met hippe vogelkastjes ( ah nee, dat was een kunstwerk).

 

We zijn helemaal klaar voor de dag en stappen met onze vrolijke meid naar de Empire State Building. Het is nog vroeg en dus geen wachtrijen. Met een audioguide (Joe the taxidriver geeft ons wat uitleg kijken we onze ogen uit, tis een cliché zo hoog als de wolkenkrabber zelf, maar het is echt de moeite.Verder gewandeld naar het MoMa, fantastisch. Veel te zien, ik was onder de indruk van een prachtige Picasso met muzikanten, Duchamp, Brancusi, Van Gogh. Een van de tijdelijke tentoonstellingen zag er ook cool uit, maar ik zag mijn eigen voeten niet meer van 't volk (ny was dan toch uit de veren geraakt) dus dat was dan dat. De andere tentoonstelling was een retrospectieve van Willem De Kooning, en dat is niet mijn favoriet.En als je dan achteraf op de website kijkt, dan heb je precies nog niks gezien. Dag drie en we beslissen om snel nog eens terug te komen.
Verder gewandeld naar het Grand Central station (grootste treinstation ter wereld naar 't schijnt, toffe audiotour. Dan gegeten in de kelder, een gigantische foodhall (merci Barbara voor de tip!). Ik at bangelijk goed Indisch, Michiel at bangelijk slecht Italiaans en Oona dronk haar melkske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten