woensdag 6 augustus 2014

Tripjes: Buenos Aires

Ondertussen zijn we twee keer in Buenos Aires geweest, een keertje in april en een keer in juli. Geen chronologisch verslag, wel een paar tips!
  • Museum: MALBA
Fantastisch museum. Het is een mooi gebouw met een lichte indeling. De vaste collectie met het werk van Latijns-Amerikaanse kunstenaars (op één verdiep) is indrukwekkend. Er hangt een prachtig werk van Frida Kahlo maar er is zoveel meer.
Op de tweede verdieping loopt er dan steeds een tijdelijke tentoonstelling. We zagen eerst een tentoonstelling van modo-fotograaf Mario Testoni (ik dacht dat het niet mijn ding ging zijn, maar kreeg ongelijk) en onlangs een tentoonstelling van kinetische licht- en schaduwkunst van Le Parc. Zeer amusant met een driejarige die heel direct én fysiek reageert op de kunstwerken.  • Puerto Madero bij valavond
Oude dokken en nu überhip. En mooi.


  • Palacio Barolo
Een heel mooi paleis, geïnspireerd op de Goddelijke Komedie van Dante, op één van de grote avenues van de stad. De rondleiding was een beetje oppervlakkig en standaard, maar het gebouw is prachtig. Het einde is niet voor mensen met hoogtevrees: je zit bovenin een soort vuurtorentje op een heel smalle richel met onder je enkel glas. Maar het uitzicht is prachtig.In Montevideo staat er op de Plaza de Independencia een paleis van dezelfde architect, helaas niet publiek toegankelijk en ik vrees in veel slechtere staat.

  • fietsen door het ecologisch reservaat
  • lekker eten
Ik denk dat Buenos Aires lijkt op New York: je kan er alle mogelijke smaken van de wereld vinden. We aten een paar keer gewoon goed en een paar keer zeer lekker.
  • Sarkis: Armeens restaurant. Een tip van een collega die een tijd in BA heeft gewoond. De moussaka was naar verluidt perfect, de vegetarisch moussaka was helaas met een overdosis kaas. Maar de koude hapjes/mezze die we vooraf bestelden (humus, gegrilde paprika,...) waren onwaarschijnlijk lekker. Populaire, goedkope, niet-toeristische plek waar je dus even moet wachten tot er in het grote restaurant een tafeltje vrij komt. Het hoort erbij! 
  • Naturaleza Sabia: goedgelegen vegetarisch restaurantje in San Telmo. Lunchmenu voor 7 euro (incl hapje, limonade en dessert). De pannenkoeken met broccoli zijn bijzonder lekker. En lunchen om 15u30, het kan. 
  • Hierbabuena: ecorestaurantje waar we lekker ontbeten. Niet goedkoop, wel heel lekker en gezellige plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten