zondag 13 juli 2014

Een zomer met kinderen

Ik heb wel een kind, maar geen zomer. En hier is echt niet zo veel te doen als in Vlaanderen. Maar dat houdt me niet tegen om u, ja ginder, een aantal tips te geven om de zomer door te brengen met topactiviteiten voor kinderen. Beroepsmisvorming, dat laat zich niet zomaar nekken door een jaar loopbaanonderbreking, ha!

Dus, ouders, grootouders, peters en meters, tantes en nonkels, dat ik u niet hoor dat het toch een opdracht is om die zomer te vullen!


De schatten van Vlieg



Het is eenvoudig: in meer dan 200 musea, bibliotheken, festivals,... heeft Vlieg ook deze zomer schatkisten verstopt. Aan de hand van een zoektocht, vind je de schat van Vlieg
In de schatkist vind je dit jaar een bouwplan om je eigen droomplek te ontwerpen! En wat echt de max is, er zullen zes winnaars zijn wiens droomplekje ook in het echt, in het groot wordt nagebouwd door een architect. Supercool of supercool? En er zijn nog prijzen die wekelijks worden weggeven, dus de kans dat er iets gewonnen wordt is toch wel groot. Mijn neefje en nichtje testen alvast de zoektocht in de Koningin Fabiolazaal uit, en oma vertelde mij dat het heel tof was. 

Voor welke leeftijd de schattenzoektochten zijn? Wel, dat hangt er een beetje vanaf, de ene zoektocht is al moeilijker (vb met veel lezen) dan de andere. Het uitwerken van een droomplekje is misschien wat moeilijk voor kleinere kinderen, maar heej, met een beetje hulp van een grote mens is er wéér een middag voorbij!



En oh ja, de Bende van Vlieg, dat zijn families die hun mening geven over allerlei activiteiten. Zo weet je meteen wat écht de moeite waard is. En deze zomer zijn er uiteraard veel meningen over schattenzoektochten. En schrijf zelf een beoordeling na je schattenzoektocht, ah ja.


Vlieg op de Sint-Romboutstoren
bouw mee aan de Fantasiestad van Vlieg



Een extraatje van de schatten van Vlieg: in de Sint-Romboutstoren van Mechelen (ja! helemaal naar boven!) kan je jouw ontwerp brengen van je droomplekje, meebouwen aan de Fantastiestad. En torens zijn gewoon altijd tof, niet? Doe ze daar de groeten!

En in Mechelen zijn er nog heel wat toffe kinderdingen te doen, dus meteen een hele dag gevuld.
















10x10 zomertips van Vlieg: een familieplanner en zomergids



Vlieg bracht samen met partners een zomergids én een handige familieplanner uit. Deze zat een tijd geleden gratis bij Het Nieuwsblad (told you so!). Maar geen nood, je kan die nu downloaden of afhalen in een Xerius-kantoor. Een beetje vanalles en een beetje overal in het land, precies wat u zocht, nee? 


















Kasteel van Horst

Ik had het privilege om in mei een privé-rondleiding te krijgen in het Kasteel van Horst samen met drie kleine prinsesjes. Een nieuw familieparcours aldaar en natuurlijk ook een schat verstopt. Het is gewoon een prachtig kasteel en het is er ook een mooie groene omgeving, perfect te combineren met een wandeling.














De Zomerbar

Wat rondhangen in de zomerbar, daar zou ik nu geld voor geven, zie. Vermoedelijk is er weer zo'n ding met water. Of toch zeker zand. Eén van die twee is tof, samen zijn ze de max. En ja, veel circusvoorstellingen zijn op voorhand uitverkocht. Maar echt niet allemaal. En er is altijd een wachtlijst. Ik heb dat de voorbije jaren verschillende keren gedaan en altijd binnengeraakt.

Middelheimmuseum/park


© Karin Borghouts




Eén van de fijnste plekken in de stad met topwerken voor kinderen, zoals dat vliegende ding van Panamarenko,  de hangende mannetjes van Muñoz of dat bootje van Erwin Wurm. En dan is er ook nog de Melkerij, één van de leukste speeltuinen van 't stad.

Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten