zondag 29 april 2012

Volwassen op zondag

Vroeger had ik wel een beeld van wat het was, zo volwassen zijn. Awel, deze dag was het dus zover. Mijn ideaalbeeld en de werkelijkheid overlapten met een duizelingwekkende precisie. Een echt gezinnetje, met een uitstapje en lekker eten. Zoiets. Het begon met een brunch met goeie vrienden om wat bij te praten. Een chocoladebrood in het broodmachien. Maar ik had ook een recept voor sandwiches gelezen op deze blog . Heel gemakkelijk, heel snel (juist wat wachten tot ze gerezen zijn) en supersupersuper lekker. Ik plak het recept hier want mannekes, dit moet ge echt eens zelf proberen!

Recept voor ongeveer een 30-tal sandwiches:
Benodigdheden:
- 750 g (fijne) bloem
- 2 zakjes gedroogde gist
- 400 ml melk
- 50 g suiker
- 1 ei (voor in het deeg)
- 10 g zout
- 100 g vetstof (ik nam zachte bakboter)
- 1 ei (om de sandwiches in te strijken)Hoe? Zo!
- smijt alles samen in de keukenrobot of in uw broodmachine en kneed. Hebt ge geen van beiden dan is het met de hand te doen.
- laat het deeg 40' rijzen
- vorm sandwiches en laat ze 40' rijzen
- strijk de sandwiches na het rijzen in met een geklutst ei
- bak de sandwiches 8' in een voorverwarmde oven op 230°

Dochterlief heeft heel de dag doorgebracht met steeds een stukse sandwich in haar vuistje en was content. Wij ook. Dit is wat er nu nog rest.

Correctie. Dat reeds beknabbelde sandwichke is intussen ook al heengegaan.

Verder in het ideaalbeeld: het uitstapje. We trokken naar de serres van Laken. Jaja, bij de koning op bezoek! Spijtig dat hij was vergeten door te geven dat wij op z'n privéparking mochten parkeren en dat hij onze VIP paskes was vergeten op te sturen. Zat er dus niks anders dan aan te schuiven tussen het gewone volk. Dat volk was trouwens enorm divers, daar kunnen we nog iets van leren. Na een dik half uur aanschuiven, mochten we dan binnen om dan nog 2 u verder te schuifelen. Maar ons Oona was supercontent in de rugzak en heeft dan iedereen ook geëntertaind. Ze heeft betrekkelijk weinig bloemekes geplukt dus dat viel ook al mee.  Echt de moeite, ook het park rondom is gewoon prachtig. Plots heeft dat toch charmes, zo'n monarchie.


En dan nog lekker avondeten, ah ja. Eindelijk wat warmere temperaturen dus hup, voor het eerst (echt) ons terras op. Na meer dan jaar in ons huis (met lange tijd een modderpoel in plaats van een terras), mocht dat er eens van komen. Veggie-vol-au-vent- met verse frietjes. Dat ziet er dan ongeveer zo uit
Voor de veggie-vol-au-vent: champignons bakken, laten uitlekken en vocht bijhouden. Quornblokjes bakken. Witte roux maken met melk en daar het champignonsap bij en wat groentebouillon. Champignons en blokjes bij de saus en klaar.

Vanaf morgen werk ik terug aan voornemen nr 1 , ik beloof het, want de positieve progressie is sinds eind maart in verval. 

Maar wat ne zalige zondag. Zo wat gesetteld zijn, dat is eigenlijk een goe ding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten