zondag 11 november 2012

Gezien/gedanst: I Love Techno (en de link met een babyborryel)

Elke en ik, wij geven techno een kans. En daarom zouden we naar I Love Techno gaan. Maar daarom zouden we er nog geen 60 euro voor betalen. Dus daarom zou ik wel even tickets winnen. Zo gezegd, zo gedaan. Een mailtje, veel toeval, en twee VIP tickets.

Elke had zich gelukkig tijdig geïnformeerd bij haar leerlingen over de dresscode. Ik was er zaterdag dus helemaal klaar voor in skinny jeans, een 'gewoon' t-shirtje en baskets. Iemand maakt een opmerking dat het vreemd is om je zo helemaal aan te passen, dat het überhaupt veel cooler is om vooral géén dresscode te volgen. Ik zag het dan ook niet als antropologisch experiment, wel als een verkleedfeestje. En verkleedfeestjes zijn leuk.

We parkeerden VIP, gingen binnen VIP, en keken eens goed rond vanop het VIP deck. Gelukkig dat je er ook pintjes kon krijgen naast Red Bull.
Ik kende drie namen (en dan nog vaag) van naam, dus het werd een rondje gokken. Trial and error en dat ging bijhoorlijk vlot. Lieve mensen daar, in Flanders Expo, veel plek om te dansen en koude pintjes. Het ging helemaal goed komen.

Oh, wat was dat fun. Veel gedanst en nog een lang goed gesprek in de schrale food zone.
Wat wil een mens nog meer dan wat vredelievendheid onder hipsters? 
Ik kwam mijn neefje tegen. Mijn neefje op wie ik vroeger babysitte. Vreemd om elkaar hier tegen te komen, merkte hij op. Ik stelde hem gerust dat het geheel aan mij lag. En hij gaf me nog wat tips voor de volgende optredens. Of shows. Of hoe zeg je dat eigenlijk.

Voor de kenners of liefhebbers, we zagen en dansten op ...
AKS DJ Set (vrolijk, licht en tof)
The Magician (saai)
Benga Live (top en het was zelfs dubstep)
Zeds Dead (gaan lopen)
Erol Alkan (nog sneller gaan lopen, maar ok, een faire kans heeft hij niet gekregen, daar zaten wat opdringerige Fransmannen ook voor iets tussen)
Modeselektor Live (dikke fun, veel sfeer)
TNGT Live (héél vette, zware beats, dansen dansen dansen!)

Conclusie: als ze een grijze kaptrui droegen, als erbij stond 'live' en als ze met twee of meer waren, dan was dikke fun. Zonder dat wij begrepen hoe dat nu zit met producers en DJ's. Mijn beentjes voelden het deze ochtend.

Het is blijkbaar ook de bedoeling om met uw gsm filmpjes te maken. Ik deed dat niet, maar youtube staat er vol van. Tik maar eens Tnight en I Love Techno in, bijvoorbeeld.

En toen was het half vier, moesten we pissen, zaten we vast in het enkelrichtingsverkeer en kregen we het een beetje benauwd van de ladderzatte tieners en vertrokken we als één van de eersten richting ons bed.
I love techno, of toch op zijn minst een beetje. 


Oh ja, de link met de babyborrel. In Waregem werd er onder de kinders (prachtige West-Vlaamse meervoudsvorm, zie ook 'eiers') fluo armbandjes uitgedeeld. Onze dochter had dus ook twee exemplaren bemachtigd, en ik had er ook eentje op mijn pols. Dat bandje is er niet meer afgegaan wat het stond nog wel hip en inderdaad, een fluo polsbandje is hét acessoire onder de technotieners. Mijn coolness was gestegen door de aanwezigheid op een West-Vlaamse babyborrel, bedankt Semma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten