donderdag 12 juli 2012

punten tellenSinds 5 weken worden er hier punten geteld. Dieetpunten, inderdaad. De eerste methode om af te vallen (www.stickk.com) is een aanrader, maar na de eerste drie kilo had ik precies meer nodig. Die ww-methode, ik heb dat altijd al wel iets goeds gevonden (ge moogt alles eten, essentieel voor een veelvraat als ik) maar ik had schrik dat ik de rest van mijn leven punten zou blijven tellen. Bon, die schrik verloor van de weegschaal. Ik heb eerst een week een free trial genomen van de ww-website (klein letterkes goed gelezen en daar gebruik van gemaakt). Gratis, en dat is maar goed ook. Want het feit dat ik moet afvallen is al deprimerend, het feit dat ik er nog voor zou moeten betalen is dat helemaal. Na de gratis week  moest ik dus geld uitgeven: het online punten tellen kost 60 euro voor drie maand (maar dat systeem is dus echt wel top), de cursussen (daar geloof ik ook wel in, maar man, ge kunt toch niet én sporten én naar de cursus gaan én een goei moederke zijn?) kosten ongeveer 15 euro per keer, het boekske met de volledige puntenlijst en nog wat meer brol kost 105 euro...

BELSY wafels - cocofantasie 4 x 80 g
11 PUNTEN!
Gelukkig is manlief ook begaan met mijn gewicht en mijn ongelukkigheid die daar soms uit voor komt. Op een avondje heeft hij een excelleke gemaakt dat hetzelfde doet als de online module: automatisch punten optellen, sportpunten eraf trekken, extra weekpunten bijhouden, etc. En ook een calculator om van alles met een voedseletiket te kunnen bepalen hoeveel punten dat is (crazy soms, ne chocolaten wafel van de colruyt, dat lijkt toch niet zó ongezond).
Verder gebruik ik het wereld wijde web om punten op te zoeken van iets dat ik niet weet. En dat gaat prima. Het punten tellen én het afvallen. Deze week wat moeilijker, maar we houden de moed erin.
Een eerste streefdoel ligt nog 3 weken punten tellen verder weg maar het ziet ernaar uit dat ik dat ga halen. Het trieste feit is dat mijn BMI dan nog altijd maar 24,5 is. Daarom zal ook na het verlof* er nog wat resterende kilo's af moeten ook al vindt niemand mij te dik.
Das lief, maar zo'n hoog BMI beste vrienden, dat is gewoon niet gezond. Dus ik blijf punten tellen tot mijn BMI op 23 zit.
 
Vandaag een opsteker en een teleurstelling in het dieetleven.
De teleurstelling: een ww- kant-en-klare maaltijd is nog wel ok qua smaak, maar belachelijk weinig. Daar heeft nog geen kind van gegeten. Met als gevolg dat ik nog kei ongezonde noodles at.
 

De opsteker: ik heb een kei schone jeans gekocht waar mijn gat in past in zomaar eventjes 2 jeansmaten kleiner dan een jaar geleden. Tis ne Levi's Curve ID (een aanrader) en ik heb nu al spijt dat ik me niet in een maat kleiner heb gewrongen met de vooruitzichten naar een gezond BMI. Enfin, de volgende maand zal ik er alvast prachtig bijlopen in mijn nieuwe jeans, vergeet geen complimentje te geven. 
*Tijdens het verlof plan ik niet veel bij te komen. In Polen is er niet veel te vreten. Ik ga mee met Oona massaal veel groenten en fruit eten denk ik.

1 opmerking:

  1. http://www.wijvallenaf.nl/Propoints/Punten-Boodschappengids.html

    Ik heb stiekem nog genen euro betaald aan de weightwatchers :-)

    BeantwoordenVerwijderen