donderdag 23 februari 2012

Slechte huisvrouw.

Et voilà deze slechte huisvrouw is 79 euro kwijt. Of onderhoudt u uw wasmachien? Wij niet. Wij laten dat draaien. Met Ecover natuurlijk. Maar de technieker spelde ons de les. Ecover afwisselen met ander wasmiddel. Want Ecover werkt op basis van enzymen en dat is tof voor het milieu, maar er blijven veel restjes plakken in de leidingen. Langzamerhand verstopt de boel. Ecover werkt ook niet bij hoge temperaturen (dat heeft weer te maken met die enzymen, die gaan gewoon kapot). Logisch misschien, maar bij de luierwas (op 60 of 90 graden) nooit bij stilgestaan. En nu stinkt het hier dus naar Dash. En is het niet witter dan wit. Ik ga dus op zoek naar andere eco-wasmiddelen (zonder geur liefst) en zal braaf regelmatig (elke week is toch overdreven?) een kookwas doen. En voor de vaatwasser van 't zelfde, ook niet altijd het eco-programma gebruiken. En ik moet de droogkast blijkbaar stofzuigen. E-l-e-k-e week!
Maar nu ik er zo over nadenk, het is hier nogal een klassieke rolverdeling. Koken en boodschappen doen we allebei, maar hij doet de afwas en ik doe de was. Hij zet de vuilbakken buiten, doet de klussen en ik hou me bezig met de kleine rommelkes in het hele huis. Machine-onderhoud, dat pas toch beter in zijn profiel, niet?

1 opmerking:

 1. Ik kap op tijd en stond een scheut azijn bij mijn ecover.
  is de perfecte goedkope en gezonde wasverzachter En het zou ook goed zijn tegen het kalk of zo iets..

  Die dash stank wordt je gewoon. Ik had met een bon een volledige gratis fles van dat spul gescoord (ja waspoeder kost veel geld, dus gratis wilden we dat wel eens proberen) in het begin stinkt dat idd als geen een, dan ga je het liever ruiken en na een tijd ruik je het niet meer.

  Ik ruik trouwens de nieuwe vloeibare ecover ook niet graag.
  Ik wil waspoeder die gewoon NIET ruikt.

  BeantwoordenVerwijderen