zondag 1 september 2013

operatie#2 met (alweer) een (linzen)recept


Wat een saai weekend.
Ik heb vrijdag zelfs naar een vtmprogramma gekeken. Ter mijner verdediging: het laatste stuk heb ik niet gezien dus ik weet niet wie er weggestemd is, zo interessant vond ik blijkbaar ook niet.
Maar het was wel een goed weekend. Met lekker eten en vooruitgang.

Operatie#2: naaikamer opruimen.


De naaimachine gaat mee naar Montevideo, ik ga me er misschien zelfs een beetje op toeleggen. En een klein googeltje later ontdek ik al dit Café Costura, dus dat komt helemaal goed.
Ik heb mijn kleerkast ook al uitgemest en alle naaisels die ik nooit draag/heb gedragen, weggegooid (i.e. 75% van wat ik heb gemaakt) . Wel zielig voor die vrouwen die via Wereldmissiehulp die mislukte jurk krijgen en zich verplicht voelen om die te dragen. Ik hoop dat ze de stof verknippen tot iets moois. Stap 2 was de naaikamer met vooral de stofkeskast. Die zag er zo uit.

Foto

 En daaronder nog een mand, een doos en een bakje volgepropt.

Dit alles op een paar uurtjes netjes gereduceerd:
  • kleine restjes (te klein om iets van te maken) weggegooid
  • grotere restjes  en miskopen (worden verkocht op de rommelmarkt of weggeven aan vriendinnen die ook graag naaien)
  • stofjes om mee te nemen (één kleine curverbak)
  • stofjes om hier te laten want ik ga er ooit iets mee doen (één kleine curverbak)
En ik ruimde ook al klosjes, lintjes en andere prullen op. Dat deed deugd. 

Na een babybezoekje bij de buren, een kort bezoek bij mijn grootmoeder had ik niet veel tijd om veel te koken en ik deed het toch.Gelukkig met operatie#1 in het achterhoofd. Ik maakte intussen zelfs een lijst die ik op de kast plakte om zo elke dag meerdere keren geconfronteerd te worden met 'groene curry' 'falafel' 'couscous'. En omdat er 3x linzen staan op dat blad, alweer een recept met linzen. Als ook operatie#3 wordt geblogd met een linzenrecept, mag je ingrijpen.

Linzenburgers

  1. Blik linzen (kast!) goed spoelen.
  2. Goed mengen met een fijngesneden sjalotje, een klein handje gemalen walnoten (kast!), een handje havermout (kast!) en een eitje.
  3. kruiden met zout, peper en komijn
  4. Burgers maken met je handen, deze in sesamzaad (kast!) wentelen en bakken in olijfolie
We aten dit als echte hamburgers dus met sla, tomaat en curryhummus
  1. Blik/bokaal kikkererwten goed spoelen
  2. Blenden/mixen met olijfolie, sesamolie, teentje look, tahin (koelkast! 2 open potten zelfs), grof zout, peper van de molen
  3. Kruiden met curry en kurkuma (al is het maar om die vale kleur weg te krijgen)
Veel peulvruchten voor een maaltijd, maar ik hoorde niemand klagen. Michiel vond het er wel een beetje over: sesam in de burger, in de humus en op zijn pistoleke.  Ik vind dat er geen sesam genoeg kan zijn, ik vergeet dat dat bestaat en dat het geweldig lekker is, dus ik laat me dan even gaan.

Volgende keer ga ik er wel nog komkommer in munt/look/yoghurt saus bijmaken. Njammie.

De zondag was ook saai. Maar leuk saai. Dat is dan niet saai zeker?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten