woensdag 3 oktober 2018

De planteneter - vegan inspiratie: een nieuwe blogrubriek!

Kijk, een nieuwe pagina op mijn blog: de planteneter.
Dat komt zo. Meer en meer eten we plantaardig. Om vele redenen, maar vooral omdat ik me daar goed bij voel. Ik was een van die mensen die hoofdschuddend en zuchtend naar de veganisten keek. Kaas opgeven? Yoghurt? En wat dan met taartjes, koekjes,...?
Maar het kan verkeren, want dan heb ik dus zo'n woensdag:
Een vers gebakken zuurdesembrood (met eindelijk een lekker boter-alternatief), risotto met knolselder en een ongelofelijk lekkere vegan chocoladetaart.

Gezien het belang van eten in mijn leven (topprioriteit), ben ik hier veel mee bezig. Ik vond een paar goede blogs en kookboeken. Sinds een jaar experimenteer ik met meer vegan recepten, ik kookte zelfs een volledig plantaardig oudejaarsmenu voor tien vrienden. Sinds de zomer ga ik er echt helemaal voor om thuis zo veel mogelijk vegan te koken. Dat lukt aardig, al eet ik nog altijd kaas op mijn boterham. En 'op een ander' laat ik me dan helemaal gaan, dus je hoeft me niet beschuldigend aan te kijken als ik een heerlijke vier kazen pizza verorber. Flexanist is de correcte term blijkbaar.
Ik besloot om bij te houden wat lekker was... Oona kiest heel graag mee wat we gaan eten (en ze lust gelukkig redelijk veel), maar ze kiest graag op basis van een foto. Dus als ik nu eens foto's nam, dan zou ze ook af en toe al scrollend mee het weekmenu kunnen bepalen.
Sinds deze zomer roep ik plots STOP net voor we aan tafel gaan en neem ik nog snel een foto. Ik steek nul energie in het maken van mooie foto's (sorry). En soms vergeet ik het en soms eten we echt iets heel saai (wortelpuree met een veggieburger uit de supermarkt) dat het vermelden niet waard is. En wanneer ik hetzelfde recept nog eens maak, zet ik het er geen twee keer op. Al eten we echt heel weinig hetzelfde...

Ik zette al die foto's op een tumblr-blog omdat dat nu eenmaal super snel werkt.
Dat was misschien niet zo'n strakke keuze. Instagram had even goed (en even snel) geweest. En nu staat daar van die vreselijke reclame. Maar kijk, voorlopig doen we het zo en kan je op deze pagina op mijn blog de tumblr volgen... Ah ja, en je moet wel even doorklikken, anders zie je alleen maar de recenste posts. (Die tumblr, ik had er wat beter over moeten nadenken.) (We zien wel.)

Smakelijk!

Ps: er is ook de Try-Vegan campagne deze maand. Veel inspiratie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten