woensdag 21 juni 2017

theatertips voor de kleintjes

Ruik je al het nieuwe cultuurseizoen? Ik wel!
Hier een aantal tips... want bij sommige voorstellingen moet je er snel bij zijn.
(en hier zijn tips voor de grote mensen)Mijnheer Monster - Over een mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoeptIedereen kent wel dat zalige boekje. En ik ben fan van het Nederlandse gezelschap 'Meneer Monster'. Ze bewerkten eerder 'De Gruffalo' en ook 'De fantastische mijnheer Vos'. Zeker die eerste was zo tof, zo leuk, zo goed gedaan! In beide voorstellingen spelen ze meesterlijk met de wetten van het theater, er wordt heel creatief omgesprongen met decor en kostuums. Waar een Studio100 productie perfect is en tot in de puntjes juist is, durven deze heren de kinderen mee te laten nadenken over wat ze nu eigenlijk zien. En grappig, zeer grappig. Het is 4+ maar ik weet zeker dat Oona (6) dit nog heerlijk zal vinden.

Woensdag 18 oktober in Mortsel  en 19/11 in cc Deurne.
Verder vooral in Nederland.en dit kindje kennen we, al is hij intussen flink gegroeid :-)

Theater de Spiegel


Dit gezelschap is een echte specialist in voorstellingen voor de allerkleinsten. Steeds maken ze een belevenis met live muziek. Ze hebben de fijne gewoonte om voorstellingen ook heel lang op hun repertoire te houden. Ik ging vorig weekend met Juno naar Mouw en was heel enthousiast, en denk volgend seizoen naar Niet drummen te gaan (8mnd - 3j) of Ceci n'est pas un livre (1,5 - 4).

BiZar - De Kolonie mt & Théâtre des 4 Mains (4+)

De Kolonie MT is een bijzonder gezelschap, ze maken muziektheater voor de allerkleinsten én theater voor volwassenen. We hebben al enkele voorstellingen gezien, voor beide groepen, en die waren steeds heel verrassend en sterk. We gaan dus naar hun nieuwe voorstelling BiZar (4+) want na Manneke Tap vorig jaar, zijn de verwachtingen hoog gespannen!


Arabella - Salibonani (2,5+)
Nog nooit iets van gezien, maar de omschrijving trekt me aan... Eentje om met Juno te doen, ze is dan 2,5!
In Mortsel en op andere plekken

Sylvie Huysman - Hakketak (4+)
Vorig jaar gezien en ik denk dat dit voor Oona de topper was. In het cultuurcentrum van Berchem was er daarna een knutselactiviteit op hun familiezondag. Ga dat zien!

Plock - Huis Alma (4+)
Jackson Pollock en kleuters, voor mij nu al een win.
Tuur Devens die recensies schrijft voor De Gezinsbond was alvast enthousiast, en dat is advies dat ik graag volg. Heel benieuwd!


Studio Orka - Inuk (7+) & Chasse Patate (8+) & Zoutloos (7+)
Moest ik Minister van Cultuur zijn, ik zou ervoor zorgen dat elk kind minstens een keer in zijn leven een voorstelling heeft gezien van Studio Orka. Wat zij maken is zo uniek, zo bijzonder en zo raak... en telkens op een bijzondere locatie. Het is helaas te laat om ticketjes te reserveren Chasse Patate op de Zomer van Antwerpen. Later in het jaar kan je naar Inuk (een voorstelling die wordt gespeeld in een opvangcentrum) of naar de herneming van het geniale Zoutloos (in een woonzorgcentrum). Voor deze voorstellingen hoef je geen excuuskind te hebben trouwens, gewoon gaan!(En als uitsmijter, ook een afrader. Bambole van het nochtans doorgaans geniale FroeFroe is echt niet zo'n sterke voorstelling. Tenzij je van heel veel herhaling houdt (Oona verveelde zich dood) en van veel gegil op de scène). Het kan natuurlijk zijn dat die voorstelling alleen nog maar beter is geworden na de première vorig jaar op Theater aan Zee...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten