zondag 4 maart 2012

Veggie vol au vent

In een zot weekend met een cookiemonster en paaldansen (!) doe ik ook wel iets normaal, veggie vol au vent maken bijvoorbeeld. En het heeft gesmaakt. Maar er mist nog iets. Veggieballekes, maar ik zou niet weten hoe of wat. In elk geval:
een groot pak quornblokjes (350 g, uit de koelkast is lekkerder dan diepvries, maar dat zal zeker ook gaan) een kwartiertje laten koken in een 750 ml groentenbouillon. Ondertussen 500 gram champignons bakken en er een sap van een halve citroen bij doen (voor de smaak en tegen het bruin worden). Dan ne roux maken van een goeie klod boter en bloem, blussen met melk, wat laten inkoken en als ge al een dik sauske hebt, verder laten inkoken met de groentenbouillon. Op het einde dan de quorn en de champingnonskes erbij. Koekske in de oven, frietjes erbij, hmmmm. Die frietjes werden sinds héél lang nog eens zelf gebakken. Dit keer dieprvies biofrietjes van de colruyt, maar vooral, in frituur-olijfolie (dat bestaat dus). Een aanrader!

2 opmerkingen:

  1. Damhert heeft lekker (en redelijk kneedbaar) 'gehakt' om veggie balletjes van te rollen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet te koop in de Berchemse supermarkten, ik ga eens wat verder zoeken. Trouwens, ik heb die vegetarische chili ook gemaakt, hmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen