En nu is de bosmaaier gepikt. Gemeen. Tuinkotje openbreken en bosmaaier meenemen. De rest wel netjes laten staan: schop, haagschaar, schupke, katsjoe botten. Maar de bosmaaier is weg. En net dat ding kost veel geld. En net dat is het enige wat ik echt graag doe in dat hofke, zo wat bosmaaieren. Compleet met oorkleppen en veiligheidsbril (rondvliegend onkruid). Wie het nog nooit heeft gedaan, weet niet waarover ik spreek. Maar ik heb er genoeg van. Een buurman van achter onze hoek in Berchem sprak over een buurttuin. Urban farming heet dat op z'n hips. Dat lijkt me beter: dichtbij huis, iemand die er écht iets van kent, vele handen die licht werk maken enzo. En dan zal ik me spontaan aanbieden om te bosmaaieren.
Oona in betere tijden in de moestuin, een klein jaar geleden |
aan den lijve ondervinden is niet altijd fun
BeantwoordenVerwijderenheet dit module 1 in ervaringsgericht groenen kweken?
lut b
Bij ons iq het ook niet echt gelukt dit jaar. Patatten en ajuinen groeien goed, erwtjes nu ook, na twee keer bijzaaien. Courgetteplanten ben ik van miserie maar gaan kopen. Van de bonen komen er welgeteld 6 op, naast 1 (één!) wortel en drie pastinaken. Met die laatste heb ik anders nog nooit problemen gehad. Gelukkig groeien de tomatenplanten goed.
BeantwoordenVerwijderenMaar bosmaaieren? Wat is er mis met een goede zeis? Akkoord, de leercurve ligt een beetje hoger, maar qua zen-gevoel gaat er niks boven. Die mentale toestand die je bereikt als je volledige geest zich concentreert in dat zwiepende puntje, millimeters boven de grond. En wie pikt er nu een zeis?
Pieter (van KoKwiJo en Ca)